Stanley Gardens, Notting Hill W11

Price £16,950,000 - Available


  • 6 bedroom with en suites
  • Freehold
  • Two balconies
  • Period features
  • Bespoke interior design
  • High ceilings
  • Access to communal garden

An imposing, highly modernised, townhouse set on a stunning Victorian terrace, surrounded by an abundance of large green spaces and benefiting from access to the communal garden at the back of the property.
The property was built at the dawn of the Victorian era and boasts a beautiful facade, constructed using design plans drawn up during the Regency era, resulting in its highly neoclassical aesthetic. The stunning facade has an elegant, arched, "smooth faced" rusticated base storey, second floor windows recessed behind faux arches with decorative keystones and neoclassical friezes at their base, as well as a multitude of pilasters, with Corinthian capitals, spread across the facades first and second floors.
The front porch benefits from cover provided by a substantial portico with a bespoke lantern hanging from its centre, the gentle glow of which accentuates the properties stunning facade and guides guests to the front door at night.
A sizeable front door, leads into an initial, ground floor, reception area which is separated by a set of glass double doors from the main hallway both of which boast high ceiling, with perfectly preserved floral cornices and ornate, intricately decorated, marble floors. To the left of the entrance hallway is an impressively large kitchen, centred around a long island feature, which boasts high ceilings, grand proportions, exceptionally preserved floral cornices, bespoke modern joinery/appliances as well as ornate wooden flooring/marble work tops. The kitchen also benefits from an abundance of natural light, entering the space through two large windows. A set of double doors, situated at the back of the kitchen, lead into the dining room. The dining room boasts high ceilings decorated with cubic neo classical conrices, bespoke wooden floors, an ornate marble fireplace and plenty of natural light eminating through two large windows which look out onto the lower ground floor patio. A ground floor patio can be accessed through a door at the back of the entrance hallway.
The elegant staircase leads to the Piano noble first floor, which is comprised of two exceptionally large reception rooms (one at the front and the other at the back of the property). The first floor reception room at the back of the property boasts grand proportions, high ceilings decorated with neo classical cornices, bespoke modern wall panelling, ornate wooden flooring and plenty of natural light entering the space via two large windows. The reception room at the front of the property larger than the one at the back and far more exceptional in its grandeur. Spanning the entire width of the property the front reception room boasts high ceilings with more prominent cubic neo classical cornices, bespoke modern wall panelling (recessed on two side to create four sets of book shelves), a floral centre ceiling medallion, ornate wood flooring and three sets of floor to ceiling French doors which open out onto a balcony and flood the space with an abundance of natural light. A further balcony is located at the back of the first floor which boasts views of the communal garden and spans the entire width of the property.
The majority of the second floor is occupied by a large master bedroom suite which spans the entire width of the building and benefits from bespoke contemporary design, grand proportions, high ceilings, a large, walk in dressing room and a vast master ensuite. The master en-suite boasts bespoke modern appliances/design, a large bath and a walk in shower (with shower and toilet facilities isolated inside glass cubes). The entire master en-suite is flooded with natural light via two windows in the bedroom, two in the bathroom and a fifth window in the dressing room. A guest WC can be accessed via the second floor landing.
The third floor consists of two further large bedrooms both of which benefit from en-suite bathrooms as well as a storage room. The bedrooms both benefit from plenty of natural light which enters through windows at the front and back of the property.
An additional two bedrooms can be found on the fourth floor, both of which benefit from en suite bathrooms and sizeable fitted wardrobes. A large terrace, spanning the entire width of the property, over looking lushes greenery and tall trees of the communal garden can be accessed via the fourth floor bedroom at the back of the property.
The lower ground floor contains a substantial TV room with a bespoke, fully fitted, floor to ceiling TV stand/book shelf made of wood and marble. A full width patio can be accessed via the TV room. Two guest WC,s, a utility room and two vaults can be found on the lower ground floor as well as a lower ground patio which provides separate access from the street and a bedroom complete with an en suite.
Stanley Gardens is situated in the Conservation Area of the Ladbroke Estate and benefits from the excellent amenities of Notting Hill, one of London's most fashionable districts. Portobello Road, Westbourne Grove and the transport links of Notting Hill Gate are all on the doorstep, as are the open green spaces of Kensington Gardens and Holland Park.




Council Tax
London Borough of Kensington and Chelsea, Band H

Notice
Please note we have not tested any apparatus, fixtures, fittings, or services. Interested parties must undertake their own investigation into the working order of these items. All measurements are approximate and photographs provided for guidance only.

EER Chart

The Energy-Efficiency Rating is a measure of a home's overall efficiency. The higher the rating, the more energy-efficient the home is, and the lower the fuel bills are likely to be.


marker icon